Dačićev odgovor Pacoliju: Da, nudimo im atomske bombe...

Agencija
Dačićev odgovor Pacoliju: Da, nudimo im atomske bombe...

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić kaže da funkcioneri iz Prištine treba da se naviknu da ima zemalja koje misle da je priznanje nezavisnosti Kosova pogrešno.

On je pozvao vlasti u Prištini, ali i sve zemlje regiona da budu uzdržane oko pitanja u kojima nisu saglasni s Beogradom.

Na konferenciji za novinare s ministrima spoljnih poslova Albanije i Italije, Ditmirom Bušatijem i Anđelinom Alfanom, Dačić je rekao da svako treba da radi svoj posao i izrazio uvjerenje da "proces sa Kosovom nije završen".

Povodom navoda da je šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli izjavio da Dačić ima 300 miliona dolara na raspolaganju, kao i da nudi oružje za lobiranje protiv nezavisnosti Kosova, srpski ministar je rekao da bi volio da je to tačno i ironično dodao: "Da, nudimo atomske bombe".

Upitan za komentar izjave albanskog premijera Edija Rame da Kosovo i Albanija treba da imaju istog predsjednika, Dačić je rekao da ne može da bude "tumač misli" drugih političara.

"Znamo oko čega se ne slažemo - ne slažemo se oko Kosova", izjavio je Dačić i dodao da i Srbija može da daje takve izjave, "recimo da Srbija i RS treba da imaju jednog predsednka".

Dačič se založio za uzdržanost i pozvao sve zemlje u regionu da otvoreno razgovaraju, ali da budu uzdržane o pitanjima o kojima se ne slažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana