Дачићев одговор Пацолију: Да, нудимо им атомске бомбе...

 Дачићев одговор Пацолију: Да, нудимо им атомске бомбе... 27.02.2018 17:48 | Агенција

Српски шеф дипломатије Ивица Дачић каже да функционери из Приштине треба да се навикну да има земаља које мисле да је признање независности Косова погрешно.

Он је позвао власти у Приштини, али и све земље региона да буду уздржане око питања у којима нису сагласни с Београдом.

На конференцији за новинаре с министрима спољних послова Албаније и Италије, Дитмиром Бушатијем и Анђелином Алфаном, Дачић је рекао да свако треба да ради свој посао и изразио увјерење да "процес са Косовом није завршен".

Поводом навода да је шеф косовске дипломатије Беџет Пацоли изјавио да Дачић има 300 милиона долара на располагању, као и да нуди оружје за лобирање против независности Косова, српски министар је рекао да би волио да је то тачно и иронично додао: "Да, нудимо атомске бомбе".

Упитан за коментар изјаве албанског премијера Едија Раме да Косово и Албанија треба да имају истог предсједника, Дачић је рекао да не може да буде "тумач мисли" других политичара.

"Знамо око чега се не слажемо - не слажемо се око Косова", изјавио је Дачић и додао да и Србија може да даје такве изјаве, "рецимо да Србија и РС треба да имају једног председнка".

Дачич се заложио за уздржаност и позвао све земље у региону да отворено разговарају, али да буду уздржане о питањима о којима се не слажу.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица