Дачићев одговор Пацолију: Да, нудимо им атомске бомбе...

Агенција
Дачићев одговор Пацолију: Да, нудимо им атомске бомбе...

Српски шеф дипломатије Ивица Дачић каже да функционери из Приштине треба да се навикну да има земаља које мисле да је признање независности Косова погрешно.

Он је позвао власти у Приштини, али и све земље региона да буду уздржане око питања у којима нису сагласни с Београдом.

На конференцији за новинаре с министрима спољних послова Албаније и Италије, Дитмиром Бушатијем и Анђелином Алфаном, Дачић је рекао да свако треба да ради свој посао и изразио увјерење да "процес са Косовом није завршен".

Поводом навода да је шеф косовске дипломатије Беџет Пацоли изјавио да Дачић има 300 милиона долара на располагању, као и да нуди оружје за лобирање против независности Косова, српски министар је рекао да би волио да је то тачно и иронично додао: "Да, нудимо атомске бомбе".

Упитан за коментар изјаве албанског премијера Едија Раме да Косово и Албанија треба да имају истог предсједника, Дачић је рекао да не може да буде "тумач мисли" других политичара.

"Знамо око чега се не слажемо - не слажемо се око Косова", изјавио је Дачић и додао да и Србија може да даје такве изјаве, "рецимо да Србија и РС треба да имају једног председнка".

Дачич се заложио за уздржаност и позвао све земље у региону да отворено разговарају, али да буду уздржане о питањима о којима се не слажу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана