Дачић одговорио хрватској министарки спољних послова

Агенције
Дачић одговорио хрватској министарки спољних послова

Београд - Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да би "Хрватској било боље да се прво суочи са сопственом прошлошћу”.

Како је рекао, Хрватској би било боље да “престане да релативизује геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима почињен током Другог свјетског рата у НДХ, као и да слави прогон Срба у 'Олуји'".

"Србија је своје злочинце казнила и наставља да их кажњава", казао је Дачић за "Вечерње новости" од сриједе, 12. децембра, одговарајући на изјаву хрватске шефице дипломатије Марије Пејчиновић Бурић, која је казала да је Србија неспремна да се суочи са питањима из прошлости".

Хрватска шефица дипломатије је послије међувладине конференције у Бриселу рекла да "неспремност Србије да се суочи с питањима из прошлости отвара питање ријешавања свих других питања која су или посљедица распада бивше државе или проистичу из домовинског рата".

"Ми смо изразили велику забринутост да ти процеси не могу ићи како би требало и онолико брзо колико би требало, ако србијанска страна не буде у правом смислу суочена са својом прошлошћу, својом улогом у прошлости и одрицањем, наравно, од идеологије 90-их година", рекла је хрватска министарка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана