Dačić: Valter ne može da umre

Srna
Dačić: Valter ne može da umre

Beograd - U Beogradu je danas u prisustvu porodice, kolega i poštovalaca održana komemoracija povodom smrti jednog od najvećih srpskih glumaca Velimira Bate Živojinovića.

Okupljeni su se, uz inserte iz Batinih najpoznatijih filmova, podsjetili veličine talenta koju je ovaj glumac pretočio u brojna ostvarenja, koja su imala publiku na svim kontinentima.


Lider Socijalističke partije Srbije /SPS/ Ivica Dačić poručio je u Domu sindikata da je Živojinović učinio ponosnom stranku čiji je bio član, kao i Srbiju.

On je naglasio da se srpska glumačka legenda nikada nije trudila da se prema njoj odnose kao prema velikoj glumačkoj zvijezdi jer je to uvijek i bila.

Ističući Batinu veliku popularnost u Kini, Dačić je rekao da je prikazivanje filma "Valter brani Sarajevo" u toj zemlji Batu učinilo mitom.

Dačić je rekao da ne zna da li je u stanju da bude "tako veliki glumac" i da se oprosti od Živojinovića bez suza, prenose beogradski mediji.

"Ipak, molim vas da ga ne ispraćamo plačući jer je on zaslužio veliki aplauz. Neka mu je večna slava i hvala mu za sve, Valter ne može da umre, Valter je besmrtan", dodao je Dačić.

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović biće sahranjen u četvrtak, 26. maja, u 13.00 časova u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana