Dačić Trampu rekao da su Srbi navijali za njega

Srna
Dačić Trampu rekao da su Srbi navijali za njega

Beograd - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je američkom predsjedniku Donaldu Trampu, tokom neformalnog razgovora u Njujorku, da su Srbi najviše navijali za njega na predsjedničkim izbora u SAD.

Dačić je izjavio da je Trampu, sa kojim se ranije susreo prije četiri godine, donio fotokopije naslovnih strana svih srpskih novina kada je izabran za predsjednika SAD.


"Srbi su najviše navijali za njega", rekao je Dačić i dodao da ga Srbija čeka Trampa kao prvog američkog predsjednika poslije Džeralda Forda.

On je podsjetio na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Trampu da posjeti Srbiju.

Tramp je, kako navodi Dačić, pozitivno reagovao, rekao da mu je bilo drago, naveo je osobu za kontakt i pitao da li Ana Ivanović i dalje igra tenis.

Dačić je rekao za Tanjug da su razni skupovi prilika za neformalne susrete i razgovore, kakav je bio njegov jučerašnji susret sa Trampom prije početka sastanka u sjedištu UN o reformi tog tijela.

"Tako sam i ovog puta pre početka skupa pričao sa Borisom Džonsonom o obeležavanju 180 godina diplomatskih odnosa u Forin ofisu, a sa Miroslavom Lajčakom o mogućoj prijavi Kosova za posmatrača u UN", dodao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana