Dačić: Sud ne bi smio da razmatra Izetbegovićev privatni politički angažman

Srna
Dačić: Sud ne bi smio da razmatra Izetbegovićev privatni politički angažman

Beograd - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da Međunarodnim sud pravde u Hagu ne bi smio da uzme u razmatranje inicijativu za reviziju presude protiv Srbije, budući da je to privatni politički angažman bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

"Reč je o stalnom sudu pred kojim se sude države. U ovom slučaju, ne može Srbija da se tuži sa Bakirom Izetbegovićem", rekao je Dačić.

On da očekuje da će Međunarodni sud pravde u Hagu odbaciti ovu inicijativu, ne samo zbog načina na koji je ona podnesena, već i zbog toga što za tim nema potrebe.

Dačić je ocijenio da se zahtjevom za reviziju presude protiv Srbije, koji je inicirao Izetbegović, "baca ulje na vatru odnosa naroda unutar BiH, ali i odnosa država u regionu", prenose beogradski mediji.

"Srbija je mogla u više navrata da tuži neke susedne države za genocid, masovne ratne zločine i progone Srba u Prvom i Drugom svetskom ratu, ali to nije učinila jer je potrebno da se prekine sa komunističkom praksom simetrije krivice", rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana