Dačić: Srbiji niko ne može da dijeli lekcije i da je ponižava

Srna
Dačić: Srbiji niko ne može da dijeli lekcije i da je ponižava

Beograd - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da Srbiji niko ne može da dijeli lekcije i da je ponižava, te da je sramna izjava načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića. Duraković je danas rekao da se nada da srpski premijer Aleksandar Vučić "nije mislio da se donacijom pretplati na ulazak u Memorijalni centar".

"Vlada Srbije i premijer Vučić uložili su veliki napor u normalizaciji odnosa u regionu i stvaranju regionalne stabilnosti. Očigledno je da postoje političari koji ne mogu da opstanu bez sukoba i ne žele da stvaraju bolju budućnost, već da produbljuju konflikte iz prošlosti", naveo je Dačić.


Dačić je istakao da Duraković u dogovoru sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem napada Vučića što je došao u Srebrenicu i što je Vlada Srbije uputila donaciju toj opštini, umjesto da odgovore ko je i zašto pokušao da ubije srpskog premijera u Srebrenici.

"Srbiji niko ne može da deli lekcije i da je ponižava. I kada će iko, osim srpskog parlamenta, osuditi zločine nad nekim drugim narodom", pita Dačić u izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim navodima, želja za pomirenjem i stabilnošću nije slabost, već snaga i prednost Srbije i njene Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana