Дачић: Ратовао сам с Тачијем, што да се не рукујем

Танјуг
Дачић: Ратовао сам с Тачијем, што да се не рукујем

Српски премијер Ивица Дачић изјавио је данас да пристанком на разговоре са Хашимом Тачијем није признао независност Косова и да је косовском премијеру у Бриселу пренио да је вријеме за историјски договор и стављање тачке на питање Косова.

Гостујући на Б92, Дачић је оценио да је “једна од грешака што се ни у прошлости није разговарало директно”.

Дачић се посебно осврнуо на критике због руковања с Тачијем.

- Ја сам ратовао против Тачија, не знам зашто се не бих руковао и разговарао... Уосталом, како мислите да решимо проблем? Са Сејдом Бајрамовићем и Каћушом Јашари? Да је Сејдо Бајрамовић тамо не бисмо ни преговарали - казао је Дачић и подсјетио да је “и Хавијер Солана био на потерницама кад смо с њим преговарали”.

По ријечима премијера, јучерашњи састанак у Бриселу код шефице европске дипломатије Кетрин Ештон био је “један од првих у којем је ЕУ заиста била у функцији медијатора”, пошто је на питање о темама Ештонова рекла: “Ја вас нећу терати ни на шта што нећете”.

Дачић је додао да су теме које интересују Приштину и Београд различите, па Тачија интересује питање сјевера покрајине и расформиравање “паралелних структура”.

- Рекао сам Тачију: 'Полако с тим. Шта сте ви били, командант паралелних структура - паравојних формација. Проблем је дубљи, да Срби на северу не прихватају Косово - казао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана