Dačić: Preko koga su htjeli, tako su i prošli

Agencije
Dačić: Preko koga su htjeli, tako su i prošli

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da prištinskim vlastima ni podrška austrijskog kancelara Sebastijana Kurca nije pomogla da Kosovo uđe u Interpol.

“Preko koga su hteli u Interpol tako su ušli”, kazao je Dačić na konferenciji za medije održanoj nakon glasanja u Interpolu, a u kom Kosovo nije uspijelo da obezbjedi podršku za članstvo u toj organizaciji.

Dačić se medijima obratio nakon predsjednika Srbije, koji je iishod glasanja u Dubajiu prokomentarisao u dosta umjerenijem tonu. “Ja nemam obavezu da budem suzdržan. Hoću da kažem da je ovo velika pobeda Srbije i srpskog naroda. To je taj pokazatelj da se ništa ne može uraditi na silu i da se ništa ne može uraditi bez dogovora sa Srbijom”, kazao je Dačić.

Prema njegovim riječima, “Kosovo je sve pokušalo na silu, preko članstva u UNESKO, pa sve do članstva u Interpolu, protvno svim međunarodnim pravilima smatrajući da je dovoljno da im velike sile napišu zahteve i da to pošalju pa će svi podržati”.

“Nije vreme da budemo u euforiji. Ja sam ovo pričao odavno. Rekao sam im da se ne prijavljuju da se ne brukaju, doživeće debakl. Hteo sam da ih zaštitim bruke, pa nek se sada pravdaju svom narodu”, istakao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana