Дачић: Пандорина кутија отворена, ко каже да нема промјене граница?

Агенције
Дачић: Пандорина кутија отворена, ко каже да нема промјене граница?

Београд - Приједлог о разграничењу одраз је жеље за проналажењем компромисног рјешења за Косово и не треба га тумачити као слабост, рекао је шеф србијанске дипломатије Ивица Дачић називајући лицемјерима оне који се противе промјени граница.

"Видио сам (Петер) Галбрајт је рекао да је за њега немогуће промјена граница...  Како их није срамота да говоре да нема промјене граница, они који су нас бомбардовали да би срушили границе Србије? А сада су се сјетили - нема више промјена граница... Слушајте, отворили сте Пандорину кутију, готово, крај... Како вас није срамота, лицемјери? То важи и за Македонију која је признала независност Косова и каже да сад нема промјене граница... Па сад кад је мечка заиграла у вашем дворишту, сад нема промјена границе... О којој граници ви причате, о граници између Србије и Косова - гдје постоји та граница, ко је верификовао ту границу? Срам вас било! Сад одједном се сјетисмо да нема подјеле по етничком принципу... Па како настаде - да није можда ОВК била мултинационална, да се није можда ОВК борила за мултинационално Косово", упитао је Дачић на конференцији за новинаре послије разговора с портпаролком руског министарства спољних послова Маријом Захаровом.

Дачич је рекао да је он одувијек говорио о разграничењу као рјешењу за Косово.

Поводом спекулација о припајању три општине с југа Србије Косову Дачич је додао: "Зар је то компромисно рјешење, немојмо изигравати будале!"

Он је додао да је за Русију прихватљиво све што је прихватљиво за Србију и да Србија не ради Москви иза леђа.

Дачић је рекао и да "Велику Британију више не може да спомиње јер њу не занима који је српски став".

"То ћемо имати у виду када њима буде требало нешто", изјавио је министар спољних послова Србије.

Дачић је изразио захвалност Захаровој на подршци коју Русија пружа Србији, које су, како је рекао, двије "сестринске државе".

"Русија је увијек ту када Србији треба помоћ и подршка на међународном плану. Ми никада нећемо угрозити пријатељске односе с Русијом", рекао је Дачић, подсјетивши да се до краја године очекује посјета руског предсједника Владимира Путина Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана