Dačić: Ne može u EU sa sporovima? A Hrvatska i Slovenija?

Srna
Dačić: Ne može u EU sa sporovima? A Hrvatska i Slovenija?

Beograd - Ako nije moguće ući u EU sa nerješenim bilateralnim sporovima kako su ušli Slovenija i Hrvatska, izjavio je srpski šef diplomatije Ivica Dačić.

"Pa oni i dalje broje ribe u Piranskom zalivu”, rekao je Dačić u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi.

Govoreći o problemu Kosova Dačić je naveo da Priština kupuje glasove nezavisnosti, "a sve što je kupljeno može biti preprodato”.

Osim toga, Dačić je naveo da uskoro ide u još jednu zemlju koju će moliti da povuče nezavisnost, ali nije htio da kaže koju "da se ovi sa Kosova odmah ne bi tužakali Amerikancima”.

Podsjećamo, predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je nešto ranije tokom konferencije za medije sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem da zemlje koje imaju bilateralne sporove ne mogu da uđu u Evropsku uniju.

"Želimo da zemljama Balkana pružimo stabilnost, ne da uvezemo nestabilnost”, rekao je Junker.

Kako kaže, Brisel želi normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

"Međutim, nije nama da kažem kakav će biti karakter tog sporazuma, na Beogradu i Prištini je da to odrede", naveo je Junker.

Na pitanje o izjavi srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića da "Brisel od Srbije traži harakiri”. Junker je rekao: "Nećemo tražiti od vašeg šefa diplomatije harakiri, zaista ne bih želeo da on tako nešto uradi”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana