Дачић: Не може у ЕУ са споровима? А Хрватска и Словенија?

Срна
Дачић: Не може у ЕУ са споровима? А Хрватска и Словенија?

Београд - Ако није могуће ући у ЕУ са нерјешеним билатералним споровима како су ушли Словенија и Хрватска, изјавио је српски шеф дипломатије Ивица Дачић.

"Па они и даље броје рибе у Пиранском заливу”, рекао је Дачић у емисији "Ћирилица" на телевизији Хепи.

Говорећи о проблему Косова Дачић је навео да Приштина купује гласове независности, "а све што је купљено може бити препродато”.

Осим тога, Дачић је навео да ускоро иде у још једну земљу коју ће молити да повуче независност, али није хтио да каже коју "да се ови са Косова одмах не би тужакали Американцима”.

Подсјећамо, предсједник Европске комисије Жан Клод Јункер изјавио је нешто раније током конференције за медије са предсједником Александром Вучићем да земље које имају билатералне спорове не могу да уђу у Европску унију.

"Желимо да земљама Балкана пружимо стабилност, не да увеземо нестабилност”, рекао је Јункер.

Како каже, Брисел жели нормализацију односа између Београда и Приштине.

"Међутим, није нама да кажем какав ће бити карактер тог споразума, на Београду и Приштини је да то одреде", навео је Јункер.

На питање о изјави српског шефа дипломатије Ивице Дачића да "Брисел од Србије тражи харакири”. Јункер је рекао: "Нећемо тражити од вашег шефа дипломатије харакири, заиста не бих желео да он тако нешто уради”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана