Dačić: Ne damo obraz i Kosovo za šargarepu EU

Srna
Dačić: Ne damo obraz i Kosovo za šargarepu EU

Beograd - Srbija neće pogaziti svoj Ustav i obraz priznajući lažnu državu Kosovo zarad nekakve evropske šargarepe, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić je za "Večernje novosti" rekao da, izjavu poslanika njemačkog Bundestaga Petera Bajera iz Hrišćanske demokratske unije da je u Beograd došao s porukom "da Srbija ne može biti dio EU, dok de jure ne prizna nezavisno Kosovo", svakako treba shvatiti ozbiljno, jer je zvaničnik partije njemačkog kancelara Angele Merkel.


"Ali, ako bi to stvarno bilo tako, čemu onda dijalog u Briselu, čemu taj iscrpljujući i za nas veoma frustrirajući proces ako se unapred zna ishod?", upitao je Dačić.

On navodi da diplomatska bitka za Kosovo i Metohiju tek predstoji.

"Signali iz pojedinih ključnih zapadnih država, a, pre svega, iz SAD, koje su do sada čvrsto stajale na pozicijama da je za njih nezavisnost Kosova završena stvar daju nam za pravo da se borimo, uvažavajući realnost na terenu, ali i temelje međunarodnog prava koji su brutalno narušeni 2008. godine jednostranom akcijom vlasti u Prištini", rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana