Дачић: Лидери Србије и Републике Српске у четвртак у Београду

Агенције
Дачић: Лидери Србије и Републике Српске у четвртак у Београду

Београд - Предсjедник Србије и премијер Србије ће се у четвртак састати са српским лидерима из Босне и Херцеговине и Републике Српске.

То је представницима медија окупљеним испред Предсjедништва Србије рекао шеф дипломатије Ивица Дачић, послије хитног састанка Томислава Николића и Александра Вучића.

Дачић је рекао да ће Николић и Вучић разговарати са лидерима Срба о ставу Савета за импелентацију мира у БиХ против референдума у Српској, ситуацију уопште, али и о даљим корацима.

Он је навео да је на консултацијама државног врха анализирана ситуација, која се тиче безбједности и регионалне стабилности и разматрано питање наших виталних националних државних интереса.

"Договорене су и предузеће се, и већ се предузимају мере на заштити наших националних и државних интереса, тако да грађани могу да буду спокојни да неће бити угрожена безбедност у земљи и, надамо се, у региону", рекао је Дачић у паузи састанка у Предсједништву Србије.

Усаглашено је да се у четвртак одржи састанак предсједника Томислава Николића и премијера Александра Вучића лидерима Срба у БиХ и Републици Српској, на којој ће се размотрити актуелна ситуација и, евентуално, даљи кораци.

"Ми смо заинтесовани за очување безбедности и стабилности у региону", рекао је Дачић.

Николић је позвао Вучића на разговор послије става Савјета за имплементацију мира да позове власти у РС да не одрже референдум о Дану Републике.

Амбасадори Управног одбора Савета за имплементацију мира у БиХ позвали су власти у РС да не одрже референдум о Дану Републике, јер ће то дестабилизовати БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана