Дачић: Кривичне пријаве Хватске против генерала ЈНА чиста пропагандаото:

Дачић: Кривичне пријаве Хватске против генерала ЈНА чиста пропагандаото: 14.12.2017 10:25 | Срна

Београд - Министар спољних послова Ивица Дачић каже да то што Тужилаштво у Загребу покреће кривичне пријаве притив петорице генерала ЈНА, држављана Србије, за ракетирање Банских двора ријеч о пропаганди Хрватске, јер је она у Хашком трибуналу означена као агресор.

„То је унутрашње политички захтев и пропаганда, јер Хрватској не иде добро. Хрватска је означена као агресор. Она је означена у Трибуналу, Србија ниједном актом није означена. У резолуцијама и саопштењима Савета безбедности јасно је речено деведесетих година да хрватска војска учествује у борбама у БиХ“, рекао је Дачић гостујући на ТВ Пинк.

Он је додао да су се Хрвати „уплели у коло из кога би радо да изађу, али им тешко иде“.

Дачић је подсјетио на изјаве бившег бившег предсједника Хрватске Фрање Туђмана за кога каже да је говорио да је срећан што му супруга није Српкиња.

„Замислите да ја изађем и кажем да сам срећан што ми жена није Албанка или Хрватица. Како је говорио такво је друштво и градио“, нагласио је Дачић.

Шеф српске дипломатије је рекао да се годинама уназад размишљало, а да је можда и грешка што српски парламент никада није донео никакву декларацију нити осудио геноцид Хрватске у Другом свјетском рату.

„Ако ћемо тако ићи можемо говорити и тражити ратну одштету и за Први свјетски рат зато што су нас они напали“, закључио је Дачић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица