Dačić: Izetbegovićeva stranka 1991. organizovala referendum u Sandžaku

Srna
Dačić: Izetbegovićeva stranka 1991. organizovala referendum u Sandžaku

Beograd - Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović sada govori o referendumu u Republici Srpskoj, a njegova stranka je 1991. organizovala referendum u Sandžaku, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Međunarodna zajednica nije lila suze nad tim referendumom kao sada zbog Srpske. Oni su godinama bili protiv Dejtonskog sporazuma i tražili promenu govoreći da on nije dobar, a sada Republika Srpska odjednom 'krši' Dejtonski sporazum", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbije.


Dačić je pitao šta je sa ostalim odlukama Ustavnog suda BiH, a kao primjer naveo je i to da u Mostaru godinama nema gradonačelnika zbog odnosa muslimana i Hrvata.

"Potrebno je da se okrenemo stabilnosti i dijalogu", poručio je Dačić.

Ministar spoljnih poslova Srbije izjavio je i da referenduma u Vojvodini ne može biti, jer oni koji to predlažu "nemaju većinu da donesu odluku ni na nivou mjesne zajednice".

Govoreći o pisanju pojedinih medija o navodnom ujedinjenju Kosova i Albanije, Dačić je rekao da je odlično što se to pojavilo, jer na to srpske vlasti upozoravaju već 20 godina - da je ujedinjenje Kosova i Albanije suština njihove politike.

"Albanci imaju svoju državu i to je Albanija, oni su time svoje pravo na samoopredeljenje ostvarili, a oni koji žive na Kosmetu su nacionalna manjina u okviru države Srbije", kaže Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana