Дачић: Изетбеговићева странка 1991. организовала референдум у Санџаку

Срна
Дачић: Изетбеговићева странка 1991. организовала референдум у Санџаку

Београд - Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић сада говори о референдуму у Републици Српској, а његова странка је 1991. организовала референдум у Санџаку, рекао је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

"Међународна заједница није лила сузе над тим референдумом као сада због Српске. Они су годинама били против Дејтонског споразума и тражили промену говорећи да он није добар, а сада Република Српска одједном 'крши' Дејтонски споразум", рекао је Дачић новинарима у Палати Србије.


Дачић је питао шта је са осталим одлукама Уставног суда БиХ, а као примјер навео је и то да у Мостару годинама нема градоначелника због односа муслимана и Хрвата.

"Потребно је да се окренемо стабилности и дијалогу", поручио је Дачић.

Министар спољних послова Србије изјавио је и да референдума у Војводини не може бити, јер они који то предлажу "немају већину да донесу одлуку ни на нивоу мјесне заједнице".

Говорећи о писању појединих медија о наводном уједињењу Косова и Албаније, Дачић је рекао да је одлично што се то појавило, јер на то српске власти упозоравају већ 20 година - да је уједињење Косова и Албаније суштина њихове политике.

"Албанци имају своју државу и то је Албанија, они су тиме своје право на самоопредељење остварили, а они који живе на Космету су национална мањина у оквиру државе Србије", каже Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана