Дачић: Изетбеговићева провокација против унапређења односа

Срна
Дачић: Изетбеговићева провокација против унапређења односа

Београд - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић сматра да данашњи поступак бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића није у складу са унапређењем односа Србије и БиХ које је било циљ састанка предсједника Србије и чланова Предсједништва БиХ.

Коментаришући реаговање Изетбеговића када је током заједничке конференцији за новинаре у Београду демантовао наводе о односу БиХ према питању Косова које је неколико минута прије тога изнио предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић, Дачић је рекао да о том потезу најбоље говоре реакције предсједника Србије Александра Вучића и Човића.


„Можда је најбољи показатељ и најбоље говоре о свему размењени погледи Александра Вучића и Драгана Човића после такве Бакирове провокације, као и осмех који је показао да се са презиром односе на овакав један поступак“, рекао је Дачић.

Он је навео да такав поступак није у складу са циљем данашњег састанка, а то је унапређење односа, а не „један корак напријед, два корака назад“, преносе београдски медији.

„Више пута смо до сада имали прилику да видимо његове /Изетбеговићеве/ изјаве, које су заоштриле односе не само са Србима, већ и са Хрватима“, рекао је Дачић.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић данас је у току заједничке конференције за новинаре са предсједником Србије Александром Вучићем демантовао наводе које је неколико минута прије тога изнио предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић.

Изетбеговић се обратио јавности након што је Вучић рекао да му је Човић јасно поручио како је став Предсједништва БиХ да слиједи политику Србије у вези са признавањем Косова.

Он је рекао да ће се ставови БиХ доносити у Сарајеву и да ће их доносити чланови Предсједништва БиХ, односно да се спољна политика БиХ неће креирати у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана