Дачић: Истражујемо да ли је пожар у згради Србије при УН подметнут

Танјуг
Дачић: Истражујемо да ли је пожар у згради Србије при УН подметнут

Београд- Српске службе ће истражити све детаље у вези са пожаром у згради мисије Србије при Уједињеним нацијама у Њујорку, изјавио је за данашњи “Српски телеграф” шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

“Према информацијама које имамо, до пожара је дошло због дотрајалих инсталација. Међутим, наше службе провериће све”, рекао је Дачић.

Према његовим ријечима, истражиће се и да ли има мјеста причама да је пожар подметнут и да су просторије наше мисије намјерно запаљене.

Лист подсјећа да је, такође у Њујорку, 2016. године изгорјела српска црква Светог Саве.

У згради Сталне мисије Србије при УН у Њујорку у понедјељак увече избио пожар у коме су у потпуности изгорјеле двије канцеларије, али срећом нико није повријеђен.

Надлежне службе су одмах изашле на лице мјеста установиле су да су пожар узроковале неисправне инсталације.

Сајт “Њујоркдејлињуз” (нyдаилyнењс.цом) пренио је да су у пожару повријеђена три цивила и један ватрогасац, који су задобили лакше повреде. Због пожара је једно вријеме била затворена Пета авенија.

Зграда која се налази на Петој авенији у близини 67. улице и преко пута Централ парка под заштитом је државе од 1966. године. Изграђена је 1905. године и била је позната као кућа Роберта Ливингстона Бикмана, прије него што је постала Стална мисија бивше СФРЈ при УН. 

Зграда се тренутно продаје, по почетној цијени од 50 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана