Dačić: Dve stolice? Glupost, Ji previše gledao Rat svetova

Agencije
Dačić: Dve stolice? Glupost, Ji previše gledao Rat svetova

Beograd - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbacio je ocjenu američkog diplomate Brajana Hojta Jija da Srbija sjedi na dvije stolice.

On je naveo da Srbiju interesuju samo njeni interesi.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da će Srbija nastaviti da radi u skladu sa svojim državnim i nacionalnim interesima bez obzira na to šta govore sa strane.

On je rekao da Srbiju uopšte ne interesuju tuđe stolice, niti ima dvije stolice, već samo jednu i to je Srbija.

Komentarišući izjavu zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD da Srbija mora jasno da se opredili, on je ocijenio da su to "gluposti".

"To su gluposti. Sve su to gluposti. Mislim da su neki ljudi, uključujući i predstavnika Stejt departmenta, previše gledali 'Rat svetova' i naučnofantistične priče", rekao je Dačić

Američki diplomata Hojt Ji, koji je ove nedjelje u Beogradu učestvovao na ekonomskom samitu i razgovarao sa zvaničnicima Srbije, izrazio je zabrinutost zbog percepcije da je Srbija jednom nogom na putu ka EU, a drugom na putu ka savezu sa Rusijom.

"Zemlje koje žele da uđu u EU moraju jasno da pokažu tu odluku. Ne možete sedeti na dve stolice, naročito ako su tako daleko", rekao je američki diplomata u Beogradu.

Samo sam rekao staru poslovicu, moguće je sjediti na dve stolice, ali ne istovremeno, kaže funkcioner Stejt departmenta Brajan Hojt Ji za Glas Amerike.

Ministar spoljnih poslova je rekao da je Velika Britanija predložila da se ukinu redovne sjednice Saveta bezbjednosti o stanju na Kosovu i da se to pitanje razmatra na zatvorenim konsultacijama. On je dodao da su se njihovom predlogu pridružile SAD i još neke zapadnoevropske zemlja, a da su protiv Kina i Rusija.

"Čekajte, da li neko misli da smo mi baš toliko glupi. Da ćemo mi sada da kažemo u redu je samo vi radite protiv nas i mi ćemo isto da radimo protiv nas", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana