Dačić: Beograd podržava jedinstvo Španije

Srna
Dačić: Beograd podržava jedinstvo Španije

Beograd - Srbija čvrsto podržava teritorijalni integritet i suverenitet Španije, kao i njeno jedinstvo, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Zamolio bih sve političke faktore da se ne igraju tim pitanjem", rekao je Dačić novinarima u Beogradu, nakon otvaranja izložbe kojom je obilježeno 70 godina Unicefa u Srbiji.


Dačić je rekao da su se u slučaju Srbije pokazali dvostruki standardi, te dodao da je u Španiji, kao i u Srbiji, riječ o jednostranim potezima koji nisu u skladu sa Ustavom i centralnom vlašću i kao takvi predstavljaju kršenje međunarodnog prava.

"Meni je interesantno kako su neki političari iz Srbije otišli u Barselonu, a nisu otišli u Banjaluku kada se pričalo o referendumu. To je neprincipijelno", rekao je Dačić, aludirajući na lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka koji je danas u Barseloni.

Dačić je istakao da je Srbija upozoravala da se scenario koji se njoj dogodio može dogoditi svakoj zemlji na svijetu, prenijeli su beogradski mediji.

"Ako nema međunarodnog prava, nema ko da nas štiti i sve zavisi od ljubavi velikih sila, a to je vrlo relativna kategorija", naveo je Dačić.

Španija je jedna od pet država-članica EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana