Чепурин: Лаж и провокација о руској испоруци С-300 Загребу

Агенције
Чепурин: Лаж и провокација о руској испоруци С-300 Загребу

Београд - Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин оцијенио је да су тврдње о наводној испоруци ракетних комплекса С-300 Хрватској из Русије "лаж и провокација" са циљем да се ослаби повјерење између српског и руског народа и нанесе штета Србији.

"Још једном изјављујем да Русија није никад испоручивала наоружање кршећи међународне норме и ембарго на испоруку наоружања за земље бивше Југославије, који је био успостављен од стране Савета безбедности УН", рекао је Чепурин за Тањуг.


Он је ове тврдње назвао "информациони нападом" уочи прославе за, како каже, Русе и Србе светог празника Васкрса - да буде што болнији и да се смање могућности реаговања.

Чепурин је истакао да се добро зна да су се криминалне активности одвијале у троуглу "земља дестинације - посредник - Украјина" и оцијенио како је интересантно да се прича о С-300 убацује у медије сваких пет, шест година.

"Представници хрватске владе више пута су јавно признавали да је то наоружање стигло из Украјине. Да није спремно за употребу. Да су преварени. Касније су дијелови овог система отишли у једну трећу земљу. Погледајте интернет. Погледајте Викиликс", рекао је Чепурин.

Он је поручио да је свима познато ко је у међунационалним сукобима у преоптерећеном региону Хрватску обилно снабдијевао наоружањем и ко су били спонзори распада Југославије, а сада неко покушава да изврне ситуацију наопако.

Чепурин је упитао зашто та прича, стара више од двадесет година, није никад била истражена и зашто нису изведени пред лице правде наручиоци, посредници и испоручиоци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана