Čepurin: Bez miješanja u unutrašnja pitanja bilo koje države

Srna
Čepurin: Bez miješanja u unutrašnja pitanja bilo koje države

Beograd - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je da se Rusija ne miješa u unutrašnja pitanja nijedne države i da joj je važno da na Balkanu nema "bilo kakvih potresa".

"Rusija svoje prisustvo u regionu, uključujući Srbiju, želi da širi onako kako to odgovara interesima svih", rekao je Čepurin za Tanjug uoči sastanka premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Rusije Vladimira Putina u ponedjeljak, 27. marta, u Moskvi.


On je naglasio da je riječ o novom nizu sastanaka koji su uvijek održavani u posebnoj, prijateljskoj atmosferi.

"Ovo je veoma važan susret. Susreti lidera dvije države imaju žklasičanž dnevni red - ocjena situacije u svijetu, Evropi i na Balkanu", istakao je Čepurin.

Govoreći o tome da se susret Vučića i Putina održava neposredno pred predsjedničke izbore u Srbiji, Čepurin je pojasnio da nije riječ o sastanku koji je dogovoren iznenada, niti je to "susret za televiziju".

"Njihovih susreta bilo je više u posljednjih nekoliko godina, a ne jedan ili dva. Obično kandidati pred izbore žele da pokažu da imaju podršku, razumijevanje, kontakte sa drugim zemljama. To je uobičajena praksa", dodao je Čepurin.

Ambasador Rusije kaže da je došlo vrijeme da dvije zemlje mogu znatno da poboljšaju ekonomsku saradnju, ne ograničavajući se samo na dvije-tri oblasti.

"Rusija se posljednjih godina ždržiž na stabilnom trećem mjestu ekonomskih partnera Srbije ili izraženo brojkama - na sedam odsto robne razmjene Srbije ili 2,3 milijarde evra prošle godine", naveo je Čepurin.

On je rekao da o tome koliki se značaj pridaje razvoju ekonomske saradnje Rusije i Srbije govori i to što će Srbija na velikom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu početkom juna biti jedan od glavnih gostiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana