Брутално претукао коња у центру града!

Агенције
Брутално претукао коња у центру града!

У центру Јагодине, на кружном току, Слободан Милошевић из села Добра вода брутално је претукао је свог коња који је вукао запрежна кола.

Интернет страница ''Инфоцентрала'' наводи да се се коњ оклизнуо док је вукао кола са Милошевићем на њима и пао, па га је власник готово на смрт претукао. Према изјави бројних грађана који су се окупили, овај човјек коња је тукао и прије неколико дана, а кажу да Милошевић ''чува'' и друге коње и животиње, пише тај сајт.

Приликом злостављања животиње, један од пролазника, према за сада непотврђеним информацијама, скочио је на власника јадне животиње и ударио га.

Власник коња је мјештанин села Добра Вода, а претпоставља се да је животињу тукао јер се оклизнула и пала. Полиција је изашла на лице мјеста а бројни грађани окупили су се да виде шта се дешава, преносе новости.рс.

''Видео сам коња како вуче кола у којима су биле козице. Човек је терао коњче да скрене, оно је толико исцрпљено да се из авиона види да је неухрањено и злостављано. Када је скретало у улицу, коњ се оклизнуо и пао, човек је сишао с кола, покушао да га подигне, а онда узео велику дрвену мотку и кренуо да га удара. Он га је толико тукао да је то страшно! Коњ је већ увукао главу испод врата, помислио сам да је мртав а онда је скочио један дечко и повикао 'шта бијеш тог коња' и покушао да му отме мотку. Међутим, сељак је био толико разјарен да је кренуо на дечка да и њега туче мотком. Дечко је кренуо да се брани! Страшно, сви смо у шоку! Потресени смо. Дошла је полиција и ветеринар који је одвезао коња у ветеринарску станицу'', прича очевидац цијелог догађаја за ''Инфоцентралу''.

Оно што је изазвало још већи шок Јагодинаца јесте да је коњ послије прегледа у Ветеринарској станици враћен власнику.

''Коњ је одвезен у ветеринарску станицу. По довожењу у станицу указана му је помоћ. Ране које коњ има по себи третиране су антибиотицима. Детаљан ветеринарски преглед није извршен јер држалац животиње то није дозволио. Ветеринарски инспектор је сачинио записник и дозволио држаоцу да одведе коња. Власнику коња дато је обавештење како да се стара о њему и речено му је да ће у законском року (осам дана) инспектор донети решење. Против држаоца коња ветеринарска инспекција покренуће прекршајни поступак. Удружење за заштиту животиња АРГОС поднело је кривичну пријаву због злостављана животиња'', каже за ''Инфоцентралу'' председница АРГОС -а, Инда Марјановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана