Brnabićeva najavila rekonstrukciju Vlade

Agencija
Brnabićeva najavila rekonstrukciju Vlade

Beograd - Rekonstrukcija je neophodna da bi Vlada funkcionisala kao tim, i želim da počne što pre i što pre se završi, izjavila je juče premijerka Srbije Ana Brnabić.

Kako je rekla, rekonstrukcija je neophodna kako se "ne bi ugrozilo efikasno funkcionisanje vlade".

Zato je, kaže, i zamolila predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se sastanu u najkraćem roku po njegovom povratku iz Brisela, kako bi se sa njim konsultovala u vezi sa personalnim rješenjima.

Brnabić je na pitanje novinara rekla da misli da u vladi postoje oni kod kojih je prevelika sujeta, koji nisu timski igrači i imaju možda malo više samopromocije, dok je njen prvi i osnovni kriterijum da ima timske igrače koji sve podređuju timu.

- Imaju suviše samopromocije i guraju ličnu agendu, a ne Vladinu - rekla je Ana Brnabić i ocijenila da je građanima dosta toga i da to može da izgleda "da su građani tu zbog nas, a ne mi zbog njih".

Navela je da je "Vlada tu samo zbog građana i njih ne treba da brine ko se sa kim voli ili ne voli u Vladi i ko se sa kim svađa i najbolje svađa, i to ne treba da zanima građane".

Na pitanje da kaže na koga je mislila ona je odgovorila da je dovoljno rekla i da je njen prvi kriterijum pri izboru članova Vlade da ima timske igrače koji sve podređuju zajedničkom cilju.

Nešto ranije, Ana Brnabić je rekla da će Vlada funkcionisati kao tim, "bez sujeta i promovisanja ličnih agendi" ili da "ona ne mora da bude predsjednica Vlade".

Vanja Udovičić

Bar pet ministara zatražilo je od Ane Brnabić da se ispita kako je 140 miliona dinara budžetskih para prebačeno na račun fantomske firme "Evropske univerzitetske igre 2020" a ova afera biće i jedna od tema sastanka premijerke i predsjednika Vučića.

Iz vrha Vlade Srbije, ministri su nakon objavljivanja teksta zvali premijerku i sugerisali da bi Vlada trebalo da ispita ovu aferu i odgovornost ministra Vanje Udovičića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana