Брнабићева најавила реконструкцију Владе

Брнабићева најавила реконструкцију Владе 21.03.2018 06:20 | Агенција

Београд - Реконструкција је неопходна да би Влада функционисала као тим, и желим да почне што пре и што пре се заврши, изјавила је јуче премијерка Србије Ана Брнабић.

Како је рекла, реконструкција је неопходна како се "не би угрозило ефикасно функционисање владе".

Зато је, каже, и замолила предсједника Србије Александра Вучића да се састану у најкраћем року по његовом повратку из Брисела, како би се са њим консултовала у вези са персоналним рјешењима.

Брнабић је на питање новинара рекла да мисли да у влади постоје они код којих је превелика сујета, који нису тимски играчи и имају можда мало више самопромоције, док је њен први и основни критеријум да има тимске играче који све подређују тиму.

- Имају сувише самопромоције и гурају личну агенду, а не Владину - рекла је Ана Брнабић и оцијенила да је грађанима доста тога и да то може да изгледа "да су грађани ту због нас, а не ми због њих".

Навела је да је "Влада ту само због грађана и њих не треба да брине ко се са ким воли или не воли у Влади и ко се са ким свађа и најбоље свађа, и то не треба да занима грађане".

На питање да каже на кога је мислила она је одговорила да је довољно рекла и да је њен први критеријум при избору чланова Владе да има тимске играче који све подређују заједничком циљу.

Нешто раније, Ана Брнабић је рекла да ће Влада функционисати као тим, "без сујета и промовисања личних агенди" или да "она не мора да буде предсједница Владе".

Вања Удовичић

Бар пет министара затражило је од Ане Брнабић да се испита како је 140 милиона динара буџетских пара пребачено на рачун фантомске фирме "Европске универзитетске игре 2020" а ова афера биће и једна од тема састанка премијерке и предсједника Вучића.

Из врха Владе Србије, министри су након објављивања текста звали премијерку и сугерисали да би Влада требало да испита ову аферу и одговорност министра Вање Удовичића.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица