Brnabićeva na zvižduke:Poštujte pretke, fašizam neće proći

Tanjug
Brnabićeva na zvižduke:Poštujte pretke, fašizam neće proći

Poštujte pretke, fašizam neće proći, rekla je premijerka Ana Brnabić grupi članova Ravnogorskog pokreta, koji su zvižducima propratili njeno obraćanje u Orašcu.

Naime, dok se premijerka obraćala na proslavi Dana državnosti, jedna grupa ljudi, zviždala je i uzvikivala - "Izdaja", "Izdali ste Kosovo" i "Odlazite".

Brnabićeva je, tokom govora, rekla da su danas u Orašac neki došli da zvižde, danas kada, kako kaže, treba da pokažemo jedinstvo i zajedništvo u borbi za bolju budućnost.

"To treba da pokažemo zbog naših predaka, ali danas imamo ovde one koji zvižde, a to je njima na čast. Mi ćemo se boriti i, garantujem vam, što ste vi glasniji, to ćemo se mi boriti jače", rekla je Brnabićeva.

Pošto je ta grupa, koja je držala i transparent sa napisom "Vučiću, izdao si Kosovo", nastavila sa zvižducima, premijerka im se još jednom obratila, na kraju, pozivom da poštuju pretke i porukom da fašizam nikada neće pobjediti u Srbiji.

"Vama, koji ste došli ovde, da na ovaj svečani dan i ovo sveto mesto, zviždite, ne ispoštujete pretke i ne čujete šta radimo za budućnost... Vidim zastave koje nosite. Fašizam u Srbiji nikada neće pobediti. Borićemo se protiv fašizma, kao i svi naši preci", rekla je ona.

Brnabićeva je navela da je Srbija mnogo propatila zbog fašizma i pretrpjela velike žrtve.

"Nećemo to tolerisati. Molim vas još jednom da ispoštujete svoje pretke i državu", rekla je Brnabićeva i navela da se ona ponosi zemljom i onime što je Srbija danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana