Брнабићева има стан, двије куће и три фирме

Агенције
Брнабићева има стан, двије куће и три фирме

Београд - Мандатарка за састав нове владе Србије Ана Брнабић посједује стан у Београду, двије куће на Крку, земљиште на истом хрватском острву, два аутомобила и три компаније, показује њена имовинска карта.

Њена мајка Ружица Брнабић власник је куће и плаца у Београду, док брат Игор посједује стан на Врачару који вриједи 150.000 евра и кућу у Гроцкој вриједну 9.000 евра. Отац мандатарке Зоран Брнабић власник је плаца у Београду вриједног 15.000 евра.

Како је наведено у имовинској карти Брнабићеве, њен стан на Дедињу у близини Белог двора, који је купила 2014. године, вриједи 490.000 евра, а двије куће на Крку вриједне су 305.000 евра. Аутомобили "тојота рав" и "фијат" вриједе 34.000 евра.

Мјесечни приходи Брнабићеве, која обавља функцију министра државне управе и локалне самоуправе, у 20016. години износили су 88.825 динара (730 евра), а како је наведено у њеној имовинској карти, она је 2014. године подигла кредит  у износу од 245.000 евра на рок отплате од 30 година.

Осим импозантне имовине, Брнабићева је 2015. године основала фирму "Енерyи иновејшн". Она је власник консултантске компаније "Девелопмент цонсултинг гроуп" (ДЦГ), као и фирме која се бави пројектовањем и изградњом објеката за производњу електричне енергије "Continental Wind Serbia". Ову фирму Брнабићева је основала августа 2009. године.

Она је и заступник Српског удружења за енергију вјетра (SEWEA) и директор у непрофитној фондацији "Пексим". Брат Брнабићеве власник је три компаније.

По завршетку студија у САД и Великој Британији, Брнабићева је радила за различите америчке консултантске фирме у Србији на пројектима финансираним од Америчке агенције за међународни развој (УСАИД).

Од 2011. године ради у фирми "Continental Wind Serbia", а у јануару 2013. године постаје директорка ове компаније. Била је и потпредсједница Управног одбора Националне алијансе за локални економски развој од 2013. године, да би у априлу 2016. године постала предсједница Управног одбора.

Прислушкивање

Ана Брнабић је широј јавности постала позната када се нашла у средишту афере "прислушкивање" у вези са компанијом" Continental Wind Serbia " у којој је била заступник. Након што је предсједник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић оптужио Николу Петровића, кума премијера Србије и директора "Електромреже Србије", да је тражио мито од ове фирме, Брнабић је са Петровићем одржала конференцију на којој су демантоване ове оптужбе. Именована је за министра државне управе и локалне самоуправе Србије августа 2016. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана