Брнабић: Тешка ситуација у вези са Косовом

Срна
Брнабић: Тешка ситуација у вези са Косовом

Београд - Предсједник Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је ситуација у вези са Косовом веома тешка и да је све оно што се дешавало у посљедње вријеме својеврсни преседан.

Брнабићева је истакла да је данас имала дуг састанак са предсједником Србије Александром Вучићем за кога је рекла да је разочаран реакцијама страних партнера на посљедње догађаје који се тичу Косова и Метохије.


"Ја сам такође забринута и разочарана недостатком реакције наших партнера", рекла је Брнабићева за Радио-телевизију Србије.

Брнабићева је подсјетила да је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић недавно на Косову нападнут и киднапован, а да су претучени припадници Српске листе, који су чланови владе у Приштини.

Она је додала да је Приштина имала апсолутну подршку својих партнера и да би било наивно размишљати да било шта могу да ураде без подршке најјачих партнера, те да сви знају ко су они.

Премијер Србије је поручила како очекује од ЕУ да се направи притисак да буде имплементиран Бриселски споразум од чега Београд неће одустати.

Говорећи о предстојећем самиту у Софији, Брнабићева је поручила да не постоји опција да Косово било гдје може да присуствује као држава, јер није држава.

Она је навела да се током данашњег разговора са Вучићем дотакла и теме реконструкције владе, али да су закључили да у овом тренутку има пречег посла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана