Brnabić: Stabilnost i dijalog važni za razvoj zapadnog Balkana

Srna
Brnabić: Stabilnost i dijalog važni za razvoj zapadnog Balkana

Beograd - Premijer Srbije Ana Brnabić i članovi Predsjedništva BiH konstatovali su na današnjem sastanku u Beogradu da je za razvoj zemalja zapadnog Balkana važna stabilnost u regionu i iskren dijalog kojim će biti rješavana sva otvorena pitanja.

Sagovornici su se saglasili da saradnja može biti unaprijeđena povećanjem investicija, realizacijom infrastrukturnih projekata i zajedničkim nastupom na trećem tržištu, saopšteno je iz Vlade Srbije.


Brnabićeva je rekla da Srbija snažno podržava razvoj odnosa sa BiH i da je vidi kao jednog od ključnih partnera u regionu.

Ona je navela da očekuje dalje jačanje političkog dijaloga i da se nada nastavku uzajamne podrške u stvaranju bolje političke i ekonomske klime u regionu.

Brnabićeva je istakla da je zadovoljna dobrom ekonomskom saradnjom i stalnim rastom spoljnotrgovinske razmjene, kao i uzajamnom podrškom u procesu evropskih integracija i u regionalnoj saradnji.

Ona je iskazala zadovoljstvo što Srbija i BiH uspješno sarađuju u više regionalnih inicijativa u okviru berlinskog procesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana