Арканов убица пронађен мртав у Јужној Африци?

B92
Арканов убица пронађен мртав у Јужној Африци?

У Јужноафричкој Републици пронађен је мртав Милан Ђуричић Мики, један од актера убиства Жељка Ражнатовића Аркана, незванично сазнаје Прва телевизија.

Он је у бјексту већ 12 година, од изрицања пресуде 2006. године.

Ђуричић је осуђен на 30 година затвора због убиства Жељка Ражнатовића Аркана и двојице његових пријатеља у београдском хотелу "Интерконтинентал”, 15. јануара 2000. године.

Он је једно вријеме био у притвору, па је пуштен да се брани са слободе, а од изрицања пресуде је у бјекству. Била је расписана и потјерница за њим.

Добросав Гаврић (39), који је осуђен на 35 година због убиства Ражнатовића и двојице његових пријатеља Миленка Мандића Манде и Драгана Гарића Гаре, налази се и даље у кућном притвору у Јужноафричкој Републици, у којој је ухапшен у децембру 2011, а тамошње власти га још не изручују Србији.

Гаврић и његов помагач Милан Ђуричић ухапшени су 2001, а у октобру 2006. су осуђени на 30 и 35 година затвора због убиства и ковање завјере за убиство Аркана.

Обојица су од тада у бјекству, јер су од октобра 2003. били пуштени да се бране са слободе. Према полицијским изворима из тог периода, они су прво побјегли у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана