Америка сада сигурно анализира сваки детаљ сусрета Вучића и Путина

Америка сада сигурно анализира сваки детаљ сусрета Вучића и Путина 20.12.2017 10:46 | Срна

Београд - Политички аналитичар Мирослав Лазански оцијенио је да је посјета предсједника Србије Александра Вучића Русији била више него успјешна, да су односи двије земље одлични, а да САД сада сигурно анализирају сваки детаљ сусрета предсједника Вучића са предсједником Русије Владимиром Путином.

"Сигурно са великом позорношћу анализирају заједничку конференцију за штампу Вучића и Путина, сваки покрет једног и другог председника с обзиром на то да је састав делегације и са српске и са руске стране био на највишем нивоу", рекао је Лазански за РТС.


Лазански је оцијенио да многи на Западу неће бити одушевљени тиме.

"Многи на Западу такође одлазе у Москву, разговарају, потписују споразуме, и та прича о стриктним санкцијама Русији мислим да није потпуно реална, јер видели смо пре два месеца 28 директора највећих немачких компанија отишло је код Путина на разговор, а нама се ту сугеришу санкције. Према томе, ЕУ уопште није јединствена по питању санкција Руској Федерацији", рекао је он.

Лазански је указао да се сви детаљи разговара не износе одмах у јавност, али да је економски пакет који је договорен веома значајан.

"Тај економски пакет је био врло значајан - проширење нафтних капацитета за Банатски двор, повећање испоруке гаса за Србију од следеће године што значи да српска привреда иде напред", објаснио је Лазански.

Он сматра да је током сусрета сигурно било ријечи и о војним споразумима.

"Када је у питању испорука, продаја или донација војних ствари, онда нико неће превише јасно излазити са цифрама", рекао је он и указао да преговори са Бјелорусијом око испоруке шест авиона "миг-29" и испоруке система С-300 које Бјелорусија има мора добити сагласност Москве с обзиром на то да је Русија произвођач.

"По руском законодавству, оно што они произведу и раније продају некој држави, када та држава продаје трећој држави, Русија мора са тим да се сагласи", објаснио је Лазански.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица