Američki senatori: Nema rješenja bez Beograda

Američki senatori: Nema rješenja bez Beograda 17.07.2017 21:47 | Srna

Vašington - Američki senatori Ron Džonson i Kris Marfi istakli su danas da je stav Vašingtona da otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti riješena bez liderstva Beograda, a da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u poziciji da bude taj lider.

Senatori su, nakon sastanka sa predsjednikom Srbije, istakli da u Vašingtonu odlično razumiju koliko je važno da SAD, Srbija i EU ojačaju saradnju.

Senator iz Vinskonsina, republikanac, Džonson rekao je da je predsjednik Srbije ukazao na dugu istoriju odnosa dvije zemlje, saveza i prijateljstva, javlja Tanjug.

"Imali smo u prošlosti uspone i padove u odnosima. Ovakvi sastanci su jako dobri i treba da se održavaju. Upravo je ono što treba da se radi da dođete u SAD, iznesete vaše stavove i iskažete dobru volju za saradnju”", kazao je Džonson.

Senator iz Konektikata, demokrata, Marfi rekao je da u Senatu postoje neslaganja demokrata i republikanaca o mnogim pitanjima, ali ne postoji neslaganje o želji za snažnim i dobrim odnosima SAD i Srbije.

"Spoznajemo da sva otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti riješena bez liderstva Beograda. A, Vučić je u poziciji da može biti taj lider, a mi demokrate i republikanci možemo da to podržimo"“, naglasio je Marfi.

On je naveo da i demokrate i republikanci podržavaju snažnije odnose dvije zemlje.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica