Амерички генерал отказао посјету Приштини због таксе

Агенције
Амерички генерал отказао посјету Приштини због таксе

Приштина - Командант Националне гарде Ајове генерал-мајор Тимоти Ора отказао је посјету Косову, јер премијер Косова Рамуш Харадинаја одбија да суспендује таксе на српске и производе из БиХ, преносе приштински медији.

Званичници америчке Амбасаде у Приштини обавијестили су команданта Косовских безбједносних снага Рахмана Раму да је отказана посјета генерала Ора, планирана за 16. и 18. фебруар, када се обиљежава 11 година од проглашења независности Косова, преноси портал “Коха”.

У писму, које је Рама послао предсједнику Косова Хашиму Тачију, наводи се да је на састанку са војним аташеом САД генерал-мајором Кристофером Конором обавијештен да је отказивање посјете генерала Ора “резултат изражавања незадовољства одлуком коју је донијела Влада Косова”.

Конор је упозорио Раму да ће обуке, едукације и војне посјете бити поништене наредних дана ако косовска влада не размисли о својој одлуци.

Тачијев савјетник Ардијан Арифај потврдио је да је Рама у писму навео да САД разматрају и неке друге мјере и да је посјета Ора отказана застоја у дијалогу са Србијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана