Albanac iz Italije postavio dron na kupolu crkve

Agencije
Albanac iz Italije postavio dron na kupolu crkve

Beograd - Albanac iz Italije Ismailj Morinaj (32) je "specijalac" koji je 14.oktobra sa kupole Crkve Svetog Arhangela Gavrila lansirao dron sa zastavom takozvane "velike Albanije", koji je potom doletio do stadiona Partizana, piše današnji Informer.

Prema navodima lista, Morinaj, koji se bavi alpinizmom i slobodnim penjanjem, u Srbiju je ušao 11. oktobra, u automobilu sa italijanskim tablicama, a odsjeo je u jednom hostelu blizu stadiona Partizana, koristeći italijansku ličnu kartu.

Informer prenosi da je Morinaj odmah poslije utakmice pobjegao iz Srbije, ali ga je srpska policija tokom vikenda locirala i zatražila pomoć Interpola u njegovom hapšenju.

Prema navodima lista, postoje saznanja da se Morinaj i brat albanskog premijera Olsi Rama dugo i veoma dobro poznaju i da su zajedno do detalja isplanirali akciju ubacivanja drona na stadion kako bi izazvali nerede na utakmici.

List piše da je Rama, nakon što je Morinaj "dovezao" dron do stadiona, iz lože preuzeo kontrolui nad letjelicom, najvjerovatnije preko programa koji je prethodno instalirao u svoj "ajfon".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana