Zurof: Tompson nigdje ne bi trebalo da bude počasni gost

Srna
Zurof: Tompson nigdje ne bi trebalo da bude počasni gost

Zagreb - Direktor jerusalimskog centra “Simon Vizental” Efraim Zurof ocijenio je da Marko Perković Tompson nigdje ne bi trebalo da bude počasni gost, a ponajmanje na okupljanju na kojem se slavi izvrstan sportski uspjeh Hrvatske.

“Luka Modrić je možda zaista zaslužio da bude najbolji igrač Svjetskog prvenstva u fudbalu, ali zbog pozivanja Tompsona da pjeva, zaslužio je crveni karton”, zaključio je Zurof.


Hrvatski portal Indeks prenosi da je Centar “Simon Vizental” naveo da je Tompson poznat po pjesmama koje pozivaju na ubijanje Srba i koje su nostalgično povezane sa zloglasnim hrvatskim koncentracionim logorom Jasenovcem i ženskim logorom Starom Gradiškom.

“Pozivanje Perkovića da pjeva na takvoj masovnoj proslavi, na kojoj se, prema planu nisu trebali pojaviti nikakvi političari ni izvođači, njegovim fašističkim pogledima daje legitimitet kakav ne zaslužuju”, poručili su iz Centra, uz pripadajuću poruku Efraima Zurofa.

Marko Perković, navodi Zurof, nije propustio nijednu priliku da pošalje svoje poruke mržnje i nije slučajno da se “brojni ljudi pojavljuju na njegovim koncertima u ustaškim uniformama” i/ili izvode ustaški pozdrav”.

Tompson se u ponedjeljak na dočeku hrvatskih fudbalskih reprezentativaca popeo u otvoreni autobus koji je vozio hrvatske fudbalere sa aerodoroma, tvrdeći da su ga oni pozvali da im se pridruži.

On je otpjevao nekoliko pjesama na Trgu Bana Jelačića gdje je održana centralna proslava.

Centar za lov na naciste “Simon Vizental” se bavi otkrivanjem zločinaca iz Drugog svjetskog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana