Зоран Милановић кандидат СДП-а ЗА предсједника Хрватске

Срна
Зоран Милановић кандидат СДП-а ЗА предсједника Хрватске

Загреб - Предсједништво СДП-а одлучило је да њихов кандидат на изборима за предсједника Хрватске буде Зоран Милановић.

Предсједник СДП-а у Хрватској Давор Бернардић рекао је, након сједнице Предсједништва, да странка од Милановића очекује да врати дигинитет функцији предсједника државе.

“Предложићу на сљедећој сједници Главног одбора Зорана Милановића за СДП-овог предсједничког кандидата. За то сам добио подршку Предсједништва. Овом одлуком настављамо борбу за равноправну Хрватску у којој не дијелимо људе и борбу раме уз раме за живот достојан човјека”, нагласио је Бернардић.

Он је позвао модерне, прогресивне странке које су за антифашизам и основне људске слободе да подрже СДП-овог кандидата и заједно крену у почетак промјена у Хрватској.

Милановић је рекао новинарима да себе види као предводника модерне Хрватске која се не боји другачијег и која се не ограђује бодљикавом жицом.

Милановић, који је и на свом Фејсбук” профилу објавио да ће му слоган бити “Предсједник са карактером”, није хтио да коментарише мандат Хрватске Колинде Грабар Китаровић, рекавши да ће то након четири и по године оцијенити људи, али је, ипак, додао да, ако би успио да буде предсједник са карактером, Хрватска била земља са ставом, преносе хрватски медији.

Он је нагласио да би се у случају његове побједе “према нама односили са више поштовања.

“Не зато што то особе које које воде Хрватску не желе, него зато што то не знају”, оцијенио је Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана