Zatražena blokada imovine braće Mamić

Srna
Zatražena blokada imovine braće Mamić

​ Zagreb - Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK)zatražila je blokadu imovine čelnih ljudi zagrebačkog Fudbalskog kluba "Dinamo" braće Zorana i Zdravka Mamića, koji su u istražnom zatvoru zbog zloupotrebe položaja, mita i utaje poreza.

Riječ je o automobilima, manjem brodu, dva stana na zagrebačkom Cvjetnom trgu i porodičnoj kući Zdravka Mamića na Tuškancu.

USKOK sumnjiči Mamiće, izvršnog direktora Hrvatskog fudbalskog saveza Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara da su oštetili "Dinamo" za oko 15,5 miliona evra, a budžet Hrvatske za oko 1,6 miliona evra neobračunatog i neplaćenog poreza i dažbina.

Osim ove istrage, na adrese tužilaštva posljednjih godina stiglo je nekoliko ozbiljnih optužbi na račun braće Mamić.

Navijači su USKOK-u dostavili cjelokupnu dokumentaciju u kojoj tvrde da su odgovorne osobe iz "Dinama" i nabavkom sjedišta oštetile "Dinamo" za oko osam miliona evra, prenose mediji.

Mamići su privedeni u subotu na graničnom prelazu Goričan prilikom povratka iz Slovenije gdje su fudbaleri "Dinama" bili na pripremama.

USKOK je dan ranije donio rješenje o provođenju istrage protiv Mamića, Vrbanovića i poreznika koje sumnjiči za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, te podsticanje na zloupotrebu, davanje i primanje mita, utaju poreza i pomaganje pri utaji poreza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana