Zaplijenjeno dvije tone hašiša i uhapšeno 11 crnogorskih državljana

Srna
Zaplijenjeno dvije tone hašiša i uhapšeno 11 crnogorskih državljana

Podgorica - Zahvaljujući podatku do kojeg je došla crnogorska policija, u međunarodnoj akciji kojom je koordinirala Američka agencija za borbu protiv droge - DEA otkriveno je i spriječeno međunarodno krijumčarenje dvije tone hašiša.

Brod koji je prevozio drogu zaustavljen je u italijanskim teritorijalnim vodama.

Kako je saopšteno iz crnogorskog MUP-a, ova droga nije krijumčarena preko crnogorske teritorije, ali se sumnja da je drogu brodom krijumčarilo 11 crnogorskih državljana - M.B, V.Ž, U.K, S.M, S.T, Lj.R, M.K, D.M, V.L, B.B. i V.L, pripadnici jedne organizirane kriminalne grupe i njima bliske osobe koje je italijanska policija privela.

Kriminalistička obrada predmeta ove akcije, koju su zajedno izveli crnogorska policija, DEA i italijanska policija, je u toku.

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu droge Sektora kriminalističke policije došli su do operativnog podatka da pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe imaju namjeru da prokrijumčare veću količinu hašiša iz Maroka u Libiju. S obzirom da put krijumčarenja droge nije prolazio kroz teritorijalne vode Crne Gore, službenici Odsjeka su ove podatke razmijenili sa DEA-om, nakon čega je uslijedilo planiranje i realizacije ovog predmeta u kordiniranim zajedničkim aktivnostima.

Aktivnostima koje je sprovela i provjerama koje je izvršila došlo se do sumnje da ove osobe, pod krinkom da putuju kao posada broda u svrhu ispitivanja podmorja, planiraju da na dotični brod, koji je isplovio iz Luke Zelenika, po dolasku u Maroko ukrcaju dvije tone hašiša i da tu drogu prokrijumčare morskim putem u Libiju.

U koordiniranoj akciji italijanska policija zaustavila je brod u italijanskim teritorijalnim vodama. Izvršen je pretres broda i pronađeno je 2.000 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga hašiš. Spomenutih 11 osoba je privedeno radi daljnjih mjera i radnji. Uzimaju se izjave i od ostalih članova posade broda, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana