Заплијењено двије тоне хашиша и ухапшено 11 црногорских држављана

Срна
Заплијењено двије тоне хашиша и ухапшено 11 црногорских држављана

Подгорица - Захваљујући податку до којег је дошла црногорска полиција, у међународној акцији којом је координирала Америчка агенција за борбу против дроге - ДЕА откривено је и спријечено међународно кријумчарење двије тоне хашиша.

Брод који је превозио дрогу заустављен је у италијанским територијалним водама.

Како је саопштено из црногорског МУП-а, ова дрога није кријумчарена преко црногорске територије, али се сумња да је дрогу бродом кријумчарило 11 црногорских држављана - М.Б, В.Ж, У.К, С.М, С.Т, Љ.Р, М.К, Д.М, В.Л, Б.Б. и В.Л, припадници једне организиране криминалне групе и њима блиске особе које је италијанска полиција привела.

Криминалистичка обрада предмета ове акције, коју су заједно извели црногорска полиција, ДЕА и италијанска полиција, је у току.

Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу дроге Сектора криминалистичке полиције дошли су до оперативног податка да припадници једне организоване криминалне групе имају намјеру да прокријумчаре већу количину хашиша из Марока у Либију. С обзиром да пут кријумчарења дроге није пролазио кроз територијалне воде Црне Горе, службеници Одсјека су ове податке размијенили са ДЕА-ом, након чега је услиједило планирање и реализације овог предмета у кординираним заједничким активностима.

Активностима које је спровела и провјерама које је извршила дошло се до сумње да ове особе, под кринком да путују као посада брода у сврху испитивања подморја, планирају да на дотични брод, који је испловио из Луке Зеленика, по доласку у Мароко укрцају двије тоне хашиша и да ту дрогу прокријумчаре морским путем у Либију.

У координираној акцији италијанска полиција зауставила је брод у италијанским територијалним водама. Извршен је претрес брода и пронађено је 2.000 килограма материје за коју се сумња да је опојна дрога хашиш. Споменутих 11 особа је приведено ради даљњих мјера и радњи. Узимају се изјаве и од осталих чланова посаде брода, стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана