Задранин побјегао из затвора, па се вратио и молио чуваре да га пусте унутра

jutarnji.hr
Задранин побјегао из затвора, па се вратио и молио чуваре да га пусте унутра

Задар - Задранин Пере Ч. (30) у уторак је у јутарњим сатима побјегао кроз прозор истражног затвора у Задру у којем се налази због сумње на покушај убИства и разбојничку крађу, пише Слободна Далмација.

Иако су о бијегу 30-годишњака из зграде у центру Задра одмах обавијештени суд и полицијска станица, који се налазе у истој згради, он се у мање у 24 сата вратио назад. За њим је била расписана и потјерница, али он се, на изненађење полиције и чувара вратио сам, позвонио на врата затвора и замолио чуваре да га пусте – унутра!

Пере је свој краткотрајни бијег на слободу оправдао, како се неслужбено сазнаје, носталгијом за супругом и малољетним дјететом, а из затвора је успио побјећи током обављања радова у приземљу зграде. На прозору који се реновирао није било решетака.

- Из Затвора у Задру дана 14. новембра 2017. године један је истражни затвореник извршио бијег током обављања радова у приземљу зграде. Иста особа се сама вратила у Затвор у Задру дана 15. новембра. О бијегу су одмах били обавијештени надлежни суд и полиција те је до повратка наведене особе за њим била расписана потјерница – саопштили су из Министарства правосуђа Хрватске.

Пере Ћ. ухапшен је у Задру заједно са 29-годишњом супругом због разбојничке крађе и тешког убиства у покушају. Полиција их је ухватила након аутомобилске потјере, након чега је његову супругу пустила да се брани са слободе, док је Пере Ћ. задржан у притвору.

Како је утврђено полицијском истрагом, супружници су, наиме, након покушаја крађе металне конструкције с куће у изградњи у Земунику Доњем, физички напали и тешко повриједили 62-годишњег власника куће, а потом и 52-годишњег комшију који их је покушао зауставити у пљачки затварајући дворишна врата. Најприје су претукли власника куће, његовог комшију ударили аутом, те се одвезли према Задру, гдје су аутомобилом бјежали од полиције.

У удару аутомобила задарских супружника 52-годишњак је задобио лакшу повреду поткољенице, док је 62-годишњак прошао пуно горе, те је завршио у задарској Општој болници с повредама врата и потресом мозга. Уз то му је сломљен нос, те су му разбијени зуби и натучен грудни кош.

Осим тога, Задранин је полицији познат по још једном бизарном догађају из маја прошле године, када је тешко повриједио 42-годишњу Задранку коју је његов отац затворио у - кокошињац.

Жена се шетала на задарској Плованији са своја два пса, ретривером и теријером, али како их није држала на поводцу, пси су се залетјели у кокошињац у власништву 30-годишњака и његовог оца. Пси су тамо заклали десетак кокоши, И поред покушаја жене да их спријечи. Након што се успјела извући из кокошињца, 30-годишњи Пере Ћ. ударио ју је ногом у главу из залета, пише Слободна Далмација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана