Задар и Нин под водом VIDEO

Агенције
Задар и Нин под водом VIDEO

Задар - Након снажног невремена које је јуче захватило дијелове Хрватске у Нину је проглашена ванредна ситуација, а јутрос је у град стигла амфибија која прегледа терен.

Како јавља телевизија Н1, на подручју града Задра 70 тимова ватрогасаца и хрватске војске црпе воду из поплављених објеката на задарском подручју.

Црпљење воде је трајало цијелу ноћ, а осим утврђених штета у задарској Општој болници, бујична поплава привремено је обуставила рад уређаја за прочишћавање отпадних вода.

Начелник ватрогасне службе Жељко Шоша казао је у разговору за Радио Задар како се тренутно вода испумпава на 20 локација у Задру

"Јутро је много боље него што је био јучерашњи дан, будући да није било нових падавина. Тренутно се испумпава на двадесетак локација. На подручју Града Задра 70 тимова ватрогасаца и војске цијелу је ноћ црпило поплављене објекте. Најважније је да смо рјешили болницу. Ако буде потребе, ићи ћемо опет", казао је Шоша, који се задарском радију јавио из Катедрале Св. Стошије која је такође поплављена.

"Због великих поплава насталих кишним невременом, молимо све грађане да уколико не морају, не излазе из својих домова и избјегавају коришћење улица због сопствене сигурности. Све службе су на терену и раде све што је у њиховој моћи да би се стање чим пре нормализовало", известили су из управе града Нина, преноси загребачки портал "Индекс".

Додали су да данас неће бити наставе у ОШ "Петар Зоранић", да неће радити ни вртић у Нину, а грађанима који живе на подручју старог језгра Града Нина препоручује се да не пију воду из славина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана