Vukovar: Članovi SDSS-a napustili svečanu sjednicu zbog Merčepa

Agencije
Vukovar: Članovi SDSS-a napustili svečanu sjednicu zbog Merčepa

Vukovar - Članovi Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/napustili su danas svečanu sjednicu Gradskog vijeća Vukovara, jer je na nju pozvan i Tomislav Merčep koji je optužen za ratne zločine nad srpskim civilima počinjene na području Pakračke Poljane, Zagreba i Kutine 1991. godine.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Srđan Milaković i poslanik u hrvatskom Saboru Dragan Crnogorac izašli su sa odbornicima SDSS-a iz sale neposredno prije početka svečane sjednice koja je održana povodom obilježavanja Dana grada, pošto je u prvom redu među zvanicama bio i Merčep.

“Iako ne želimo da mi određujemo ko je pozvan u svojstvu gosta na svečanu sjednicu, preko ovakvih stvari ne možemo da pređemo”, rekao je Crnogorac, prenose hrvatski mediji.

Prema njegovim riječima, za gosta je pozvan čovjek kome se sudi za ratne zločine počinjene nad Srbima.

“Data mu je čast od grada Vukovara. Ne želimo da Vukovar daje bilo kome mjesta u tom prostoru, pogotovo što je riječ o čovjeku optuženom za ubistvo pripadnika naše zajednice. Taj sudski proces godinama traje”, naglasio je Crnogorac.

On je rekao da su salu napustili nakon što su zauzeli svoja mjesta i u trenutku kada su vidjeli da je u salu ušao i Merčep.

“Mi nemamo što da radimo u takvom društvu. Krajnje je nedolično od grada Vukovara da se pozivaju za gosta osobe koje su osumnjičene za ratne zločine”, dodao je Crnogorac.

Predsjednik Gradskoga vijeća Igor Gavrić rekao je na sjednici da je zadovoljan napretkom i do sada učinjenim u ovom gradu, ali i da je nezadovoljan odnosom hrvatske Vlade koja je u Vukovar “bacila nekoliko otrovnih strelica, kakva je i uvođenje dvojezičnosti”.

“Ispoštovaćemo odluku Ustavnog suda Hrvatske i spriječiti postavljanje dvojezičnih ploča. One u Vukovaru nisu nikada bile niti će ikada biti”, tvrdi Gavrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana