Vučić i Pupovac: Intenzivirati komunikaciju i saradnju Vlada

Srna
Vučić i Pupovac: Intenzivirati komunikaciju i saradnju Vlada

Beograd - Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac saglasili su se danas u Beogradu da je intenziviranje komunikacije i saradnje između vlada Srbije i Hrvatske od presudne važnosti za rješavanje svih otvorenih pitanja, uključujući ona koja se tiču položaja Srba u Hrvatskoj.

Vučić i Pupovac su tokom razgovora razmijenili mišljenje o položaju Srba u Hrvatskoj i načinu na koji Vlada Srbije može da doprinese njegovom unapređenju, kao i rješavanju teškoća s kojima se Srbi u Hrvatskoj u susreću u posljednje vrijeme.

Premijer Srbije ponovo je istakao svoju spremnost, kao i spremnost Vlade na punu saradnju sa Vladom Hrvatske radi unapređenja bilateralnih odnosa, kao važne pretpostavke za stabilnost u cijelom regionu, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

“Srbija je opredeljena da doprinese obnovi poverenja, dijalogu i saradnji u regionu, i posebno stabilnosti koja se u poslednje vreme suočava sa ozbiljnim izazovima”, naglasio je Vučić.

Pupovac je zahvalio Vučiću za podršku za unapređenje položaja Srba u Hrvatskoj i za jasnu opredijeljenost Vlade Srbije za saradnju sa Vladom Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana