Вучић 29. и 30. априла у Берлину на састанку о западном Балкану

Срна
Вучић 29. и 30. априла у Берлину на састанку о западном Балкану

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић боравиће сутра и уторак, 30. априла, у Берлину гдје ће учествовати на састанку о западном Балкану на позив њемачког канцелара Ангеле Меркел и предсједника Француске Емануела Макрона.

Током боравка у Берлину, Вучић ће имати одвојене сусрете са високим представником ЕУ за спољну политику и безбједност Федериком Могерини, предсједником Одбора за европске послове у њемачком Бундестагу Гинтером Крихбаумом и послаником Бундестага Јоханом Вадепулом, саопштила је Служба за сарадњу са медијима предсједника Србије. Комесар ЕУ за проширење Јоханес Хан изјавио је раније да главни циљ овог састанка треба да буде рјешење блокаде дијалога између Београда и Приштине.

Вучић је јуче рекао како вјерује да ће Меркелова и Макрон на састанку у Берлину пронаћи балансирани приступ како да се проблеми између Београда и Приштине ријеше у будућности.

На конференцију у Берлину позвани су представници земаља западног Балкана, као и Хрватске, Словеније, те Европске комисије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана