Војска Црне Горе у случају рата ће бројати 5.159 људи

Срна
Војска Црне Горе у случају рата ће бројати 5.159 људи

Подгорица - Војска Црне Горе у мирнодопском саставу бројаће 2.368, а у ратном 5.159 људи, наводи се у Одлуци о организационо-формацијској структури и величини Војске коју је усвојила црногорска Влада.

Црногорски министар одбране Предраг Бошковић рекао је након сједнице Владе да је ријеч о квалитетном документу који ће бити полазна основа за касније и територијално дефинисање јединица Војске.

Бошковић је навео да све то иде у прилог ономе што је Влада Црне Горе поставила за свој циљ прије двије године, када је формирана.

“То је да Војску направимо онаквом какву бисмо жељели да имамо, као једна мала и ефикасна држава. Дакле, Војску сходно потребама државе и њеним националним интересима с једне, а с друге стране уважавајући чињеницу да је Црна Гора 29. пуноправна чланица НАТО”, прецизирао је Бошковић.

Према његовим ријечима, ово је само почетак што се тиче реформе Војске.

“До средине наредне године створићемо услове да Војску још значајније подмладимо, а с друге стране и да је модернизујемо”, навео је Бошковић.

Он је додао да ће припадници Војске бити укључени у међународне мисије, као и за потребе цивилног становништва у Црној Гори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана