Владимира Палфи, жена од које дрхти Живи зид: Лажном биографијом до посланичког мандата

Агенције
Владимира Палфи, жена од које дрхти Живи зид: Лажном биографијом до посланичког мандата

Загреб - Будући посланик Живог зида Владимира Палфи, која заправо управља том странком, лажирала је цијелу биографију представљајући се као инжењер иако није завршила ни прву годину грађевинског факултета.

Уз име новоизабраног саборског посланика Владимире Палфи у Трећој изборној јединици на гласачком листићу стајала је титула дипл. инж. На изборе је супруга потпредсједника Живог зида Ивана Вилибора Синчића и један од четири потпредсједника странке отишла држећи јавност у увјерењу да је дипломирани инжењер грађевинарства - тако се представљала у кампањи. Међутим, хрватски медији су разоткрили да је једину везу с грађевинарством у њеној каријери могуће пронаћи евентуално с изградњом Живог зида.

Уз титулу коју је себи додала на гласачком листићу, који очигледно не пролази никакав филтер, Владимира Палфи је у једном интервјуу усред кампање описала како је прво радно искуство стекла у маркетингу. Пожалила се да је само једном у животу имала прилику да ради у струци те је "водила градилиште једне пословне зграде у Горском котару, док су јој се ангажмани из маркетинга стално нудили". Закључила је да јој то добро иде те се похвалила новинарки да је лани уписала и студиј маркетинга и односа с јавношћу.

Од радног искуства Палфи, међутим, има само годину рада као трговачки путник у тржном центру "Бат" у Чаковцу.

И тамо је добила отказ под неразјашњеним околностима, о којима управа ћути, а мјештани свједоче да је отказу претходио окршај са чуваром на паркингу шопинг центра.

Уз свједочења колега и родбине који су увјерени да ће Живи зид разбити карактер потпредсједника странке који спроводи силу и далеко је од свега што јавно заговара, медији откривају и дуг њене мајке Гордане према пореској управи од 23.850 евра. А њега упућени приписују Владимири Палфи, јер није познато да је мајка икад радила.

У Белицама, њеном родном мјесту, немају лијепих ријечи за своју комшиницу. Описују је као особу која се од малих ногу  проблематично понашала, тврде да је била склона испадима и пријетњама, фантазирању, преувеличавању и животу изнад реалних могућности. Живи зид је на ванредним парламентарним изборима освојио осам мандата и тако постао четврта најјача политичка странка у Хрватској, послије ХДЗ-а, СДП-а и Моста. Тој странци, међутим, пријети распад, јер су водећи људи Живог зида затровани свађама, оптужбама и обманама, које су кулминирале јавним тврдњама бившег колеге Хрвоја Рунтића да се Живи зид финансира црним фондом.

Вријеђа мужа

Хрватски медији су дошли у посјед снимка на којем 34-годишња Владимира Палфи урла на свог осам година млађег будућег супруга и страначког партнера Ивана Вилибора Синчића.

- Што стално спомињеш сукоб?! Гдје, гдје је био сукоб? Слушам - вришти Палфи.

Мушки глас једва се чује. Не звучи претјерано узнемирено. Као да се та рафална паљба на њега није сручила први пут. Оправдава се мирним тоном: "...ма, знаш, за плакате..."

Али, она га прекида: "Рекла сам ти да ћу направити плакате, то је моја одлука. Који к... мислиш да си ти, ја сам мало дуже од тебе у странци". Снимак је необорив доказ да су гласине о испадима и пријетњама као редовном начину комуникације Владимире Палфи с најближим сарадницима истините.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана