Вечерњи лист: Мирослав Шкоро кандидат за предсједника за Хрватску

Срна
Вечерњи лист: Мирослав Шкоро кандидат за предсједника за Хрватску

Загреб - Музичар, предузетник и економиста Мирослав Шкоро кандидоваће се на изборима за предсједника Хрватске, а кандидатуру би требало да објави крајем ове седмице, пише “Вечерњи лист”, позивајући се на извор из најближег Шкориног круга.

Шкоро ће се кандидовати као независни кандидат, али не одбацује могућност подршке појединих странака или коалиција.

Хрватски медији јављају да ће Шкоро изборну кампању финансирати углавном властитим новцем, а његова прва сарадница ће бити његова сестра Весна Вучемиловић, доктор економских наука.

Након Зорана Милановића, Шкоро је други кандидат, док се најава кандидатуре Колинде Грабар Китаровић и осталих још чека.

Шкоро, који је био члан ХДЗ-а, као и посланик ове странке у Хрватском сабору, прије мјесец дана први се пут појавио у испитивањима јавног мњења ХРејтинг и одмах добио 9,4 одсто подршке, што га је сврстало на треће мјесто, иза предсједника Хрватске Колинде Грабар Китаровић и Зорана Милановића.

Шкоро је потом за ХРТ потврдио да разматра могућност кандидатуре на предсједничким изборима.

“Ако је холивудски глумац могао два мандата водити свјетску велесилу, ако је у Украјини за предсједника могао присегнути бивши комичар, зашто на челу Хрватске, у којој се политичари досад нису баш доказали и исказали, не би био пјевач!? Народ нешто тражи, тражи неку алтернативу. С обзиром на то да сам цијели живот писао пјесме које су врло повезане с тим народом и с том стварношћу у којој живимо, онда о томе треба размислити озбиљно”, рекао је тада Шкоро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана