Vatra u Dalmaciju i dalje ne jenjava, umrla starija osoba

Vatra u Dalmaciju i dalje ne jenjava, umrla starija osoba 17.07.2017 17:33 | Srna

Zagreb - U požarima koji danas bukte na području hrvatskih gradova Split i Omiš umrla je jedna osoba, ali za sada nema podataka da je smrt izazvala vatrena stihija.

Riječ je o starijoj osobi, koja je preminula u mjestu Sitno Donje kod Splita, javili su hrvatski mediji.


Na požarištu između Omiša i Splita najkritičnije je u Tugarama, Srinjinama, gdje se zapalio dječiji vrtić, kao i u Sitnom Gornjem i Sitnom Donjem, gdje ima izgorjelih kuća.

Gašenje vatre na tom području i dalje otežava jak vjetar promjenjivog smjera.

"Iako su vatrogasci zatražili pomoć kanadera, do sada im oni nisu mogli pomoći, jer bura ne smanjuje intenzitet. Jedan je kanader pokušao probni let, ali naleti vjetra su ga hitno prizemljili", prenose hrvatski mediji.

Na terenu su stotine vatrogasaca i sezonaca, dok ljekarske ekipe pružaju prvu pomoć onima koji su se nagutali dima.

Iz mjesta Tugare kod Omiša ranije su evakuisani turisti.

Letjelice za gašenje požara u Hrvatskoj ostvarile su oko 700 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 22.000 tona vode.

Hrvatski auto-klub /HAK/ ranije je saopštio da je zatvoren put Srinjine-Sitno Donje od crkve Svetog Nikole do mjesta Sitno Donje, kao i put Žrnovnica-Sitno Gornje.

Od sinoć i u mjestu Bogomolje na Hvaru gori gusta borova šuma, a vatru gase tri dobrovoljna vatrogasna društva sa ovog ostrva uz pomoć vazdušnih snaga.

Požare gase i na ostrvu Pag kod Košljuna, u Ceranjima kod Benkovca i na Brodarici kod Šibenika.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica