Ustaški pir na ranču nazvanom Za dom spremni

Srna
Ustaški pir na ranču nazvanom Za dom spremni

Zagreb - Na Dan državnosti Hrvatske u međumurskom mjestu Dekanovec na ranču nazvanom "Za dom spremni" organizovan je ustaški pir u kome je učestvovao i Vladimir Jambrošić, zamjenik načelnika opštine.

Fotografije sa "otvaranja ranča" mogle su se vidjeti i na "Fejsbuku", i to na Jambrošićevom profilu.


Ova ustaška "zabava" samo je jedan u nizu incidenata širom Hrvatske u kojima se veliča ustaška Nezavisna Država Hrvatska /NDH/.

U mnogim hrvatskim gradovima ulice, trgovi i institucije nosile su ili još nose imena ličnosti iz NDH, a Mile Budak, jedan od Pavelićevih ministara, posebno je omiljen.

Načelnik opštine Dekanovac Ivan Hajdarović, iz HDZ-a, osudio je ustaški pir na ranču, u kome je učestvovao i njegov zamjenik, rekavši da je "jako iznenađen", te da "toga prije nije bilo" i da "nije vrijeme za takve stvari".

On tvrdi da su na fotografijama muški članovi iz tri porodice poznate po ekstremno desnom političkom opredjeljenju.

Skandalozne fotografije komentariše i međumurski župan Matija Posavec, koji je "šokiran i žalostan" i navodi da je "antifašizam oduvijek bio i uvijek će biti temelj hrvatske države".

Zapadni mediji navode da je, nakon što je desna koalicija preuzela vlast, u Hrvatskoj osnažena nostalgija za pronacističkom prošlošću i pojačan "prezir prema manjinama", te pritisak na medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana